donderdag 7 januari 2010

asociaal

Tokkiesaus Schoot in de lach toen ik deze week bij Vleespaleis Krijnen aan de Groest in Hilversum was. Even drie van zijn bekroonde eigengemaakte rookworsten scoren... Drie voor vijf euro. Dat is dus even duur (1,65 euro per stuk) als die gemalen poppenstront van Unox, die ze heel brutaal ook rookworst durven te noemen... 'Wie de worsten van Krijnen niet kent, is eigenlijk geen echte vent' zou ik op de etalageruit schrijven als ik Krijnen was... Maar waar ik dus door in de lach schoot, waren de flessen Rimboesaus die er op de toonbank stonden. Rimboesauzen, ik had er nog nooit van gehoord en het lijkt erop, gezien het formaat van de flessen, dat het eigenlijk voor de horeca bestemd is. En ja hoor, op deze site kun je alle sauzen van de Rimboejongens bewonderen. Weet u nog steeds niet waarom ik nou ècht in de lach schoot... Nou, om hun groengeelgespikkelde Tokkiesaus natuurlijk! Kunstig gevonden, die naam en kijk ook even naar de toelichting op het etiket: 'Asociaal Lekker' !!

7 opmerkingen:

Clemens zei

Ik nam vorig jaar ook een aanbieding van rookworsten van mijn slager mee. De meiden bij mij thuis zweren bij de door Ron gekwalificeerde als naar poppenstront smakende Unox worsten. Het is werkelijk een top-slager en de gemeentebiefstuk (bal gehakt) is zelfs een culinair hoogstandje. Ron heeft gelijk een verse rookworst van de slager smaakt wel eFFe wat beter als een Unox rookworst. Maar helaas de meisjes lieten de verse worst beleefd staan. Ik ben bang dat als je geen beste smaak gewend bent, je daar al gauw aan went en een nieuwe of andere smaak daardoor wellicht niet bevalt.
Tegenwoordig wordt veel vlees via de supermarkt verkocht en ik geef toe als het vlees wordt gebruikt in een saus of ik maak een of andere stoofschotel, dan maak ik ook wel van de supermarkt aanbiedingen gebruik.
De humor die ik me van vroeger van het slagerbezoek kan herinneren is dat je bij binnenkomst vroeg:"slager heeft u varkenspootjes?" en als hij dan antwoordde "ja, hoeveel mag het zijn"?. Dan riep je "zal wel moeilijk lopen hè”?. Daarna vluchtte ik de slagerij uit.
Soms had ik de pech dat ik later op de dag juist bij deze slager een vergeten rookworst moest halen van mijn moeder. Dan ging je met geknepen billen de rookworst halen.

Gerrie Ruijmgaart zei

Als wij in Slotermeer - hier ook geen Unux in huis - een rookworst bestellen, vragen we aan die dierenmepper:"slager laat jij je worst eens zien". Die tokkiesaus daar lopen we helemaal mee binnen. Leuk Ron dat jij ons niet vergeten bent vriend.

Groeten van de tokkies.

Kees zei

Dat je de worsten van Krijnen lekker vindt, die per 3 kennelijk 5 cent duurder zijn dan als je ze los koopt, kan natuurlijk. Maar om dan meteen de Unox worsten met poppenstront te vergelijken is geen stijl. Ik heb de rookworst van Krijnen ook wel geproefd en ze zijn best wel lekker, doch ik prefereer toch de rookworst van Unox. Ieder heeft natuurlijk zijn eigen smaak en kennelijk zijn er heel veel mensen, die poppenstront lekker vinden.

Herman zei

Hallo Kees,

Het is niet voor niks dat zij jou met Marcel, Peter en Bert samen op een kamer hebben gezet. Hoe kun jij nu het verhaal van onze Ron in twijfel trekken. Dat lekkerbekkie gaat geregeld met mij op marktonderzoek uit. Wij zijn beiden door de wol geverfd. Ik ben het helemaal met de strekking van Ron zijn boodschap eens. Unox = poppenstront. Klaar, basta daar kan en mag niet meer over gediscussieerd worden.
Die hersenloze consumenten die al die kantenklaar meuk van Unox en Struik in huis halen, sporen gewoon niet. Je neus ophalen voor het ambachtelijke werk van de slager, is toch vloeken in de kerk.
Het wordt tijd dat we de smaakpolitie op jouw dak sturen om te controleren of jij uberhaupt nog wel versproducten in huis hebt. Het is echt een BVH streek om mijn Ron zo te kakken te zetten. Ik roep alle omnivoren en carnivoren op om zich met de stelling van mijn Ron te verenigen.
Dan ga jij voortaan je twaaluurtje van Unox of welke bagger dan ook maar lekker buiten consumeren.
Die Marcel en Peter hebben 9 van de 10 keer reuzel op de boterham en Bert eet nog geregeld de kliko bij de "Open Poort" op woensdag leeg. Jouw broodtrommeltje wordt waarschijnlijk steeds gevuld door je beminde met producten die de houdbaarheidsdatum al mijlen ver verstreken zijn. Eet ze met hapjes. Een worst van Krijnen doet de zon weer schijnen. Die Meuk van Struik is wat ik regelmatig bij Kees, Marcel, Bert en Peter op de kamer ruik!!!!!

Vleespaleis Krijnen zei

Die beste Kees en zijn kamergenoten zijn hierbij uitgenodigd om op marktdagen een vers broodje balgehakt te komen consumeren. Die Kees gaan we eens snel van zijn Unox smaakje af helpen.'Wie de worsten van Krijnen niet kent, is eigenlijk geen echte vent'
Kom op Kees en wees eens een echte kerel. Je beweegt je voort in een 4wheeldrive Koreaan, maar wat vleesconsumptie betreft, lijk je op een banaan!
Die Herman en Ron zien er niet voor niks zo strijdbaar en gezond uit!

Bert zei

Ik vind dat Herman met zijn bericht wel een beetje te ver gaat. Als hij met Kees in de clinch ligt over die "gemalen poppenstront" kan ik en met mij, mijn kamergenoten daar gewoon buiten gelaten worden!!!
Ja wij mannen van stavast uit Huizen zitten ons hele bestaan al tussen de vis. Dat ruikt een beetje anders dan die geiten waar Herman de hele dag tussen zit.
Om mij in dit weblog nu zo af te schilderen vind ik echt te ver gaan. Herman graag jouw excuses voor je nare berichtgeving.

Clemens zei

Nou Bert

Je bent wel een schijnheilig boontje hoor. Hoezo moet Herman zijn excuses maken. Die Unoxworst is echt gemalen poppenstront. Mijn kaboutertje smaakt nog beter. Kom maar eens fijn proeven hoor op de derde. Kan ik prima voor je regelen. Maar wel als een echte kerel rauw eten. Niet kauwen en ook de saus krijg je gratis. Gewoon slikken en dan zul je ontdekken dat het smaakt als de Tokkiesaus, Asociaal lekker dus...

Kun je echt wat van leren hoor Bert.

Groetjes Clemens

Een reactie posten

Kies bij Identiteit de optie naam/URL.
Vul daar alleen je naam in, dat is genoeg.
Als dit je allemaal te ingewikkeld is,
kun je ook hier klikken voor een eenvoudige methode.