woensdag 18 oktober 2006

zwart is smerig!

Schrik niet, geen discriminerende taal uit mijn mond hoor, maar toch is de titel wel overeenkomstig aan wat ik in dit stukje wil zeggen.. . In trendy eethuisjes, restaurantjes en bistrootjes zie je steeds meer dat het keukenpersoneel in ZWARTE kleding loopt. Een zwarte koksbuis, want zo heet zo’n ding, ik vind het walgelijk! En waarom? Omdat je niet meer kunt zien hoe schoon die kleding is namelijk. Een kok kan rustig twee weken in z’n zwarte buis rondlopen, want je ziet er toch geen vlekken op…. En dat vind ik dus goor! Kweet namelijk zeker dat er koks in louche tentjes zijn die daar gebruik van maken…..


Wit is zoals u weet de kleur van de reinheid, simpelweg omdat je er elk vlekje op ziet en dat “verplicht” de drager om regelmatig wat schoons aan te trekken. Het is ook niet voor niets dat er in de voormalige Vleeskeuringswet een bepaling was dat tegelwerk aan de muur in een slagerij uitsluitend WIT mocht zijn; een stimulans om de boel lekker schoon te houden want anders gaf dat een groezelige indruk naar de klanten. En ook artsen dragen gelukkig nog steeds wit. Stel je eens voor dat je morgen het ziekenhuis inloopt en dat al het verplegend personeel in het zwart loopt…. Dan denk je toch in een slechte horrorfilm beland te zijn? Nee koks van Nederland, een koksbuis hoort wit te zijn en trendy kleding draag je maar in je vrije tijd!
PS: kijk eens naar de fotootjes…. Van welke man zou je nou liever een biefstukje eten?......

8 opmerkingen:

Margreet zei

Ha Ron, die linker mag mij een lekker maaltje voorschotelen, met die ander wil ik wel een beschuitje eten al hij een beetje mijn leeftijd had.

Margreet zei

al + s. Oei!

Margreet zei

al + s. Oei!

Ron zei

al + s. Oei!???? Margreet???

Bolletje beschuit zei

Ron,

Kun je me het e-mail adres van Margreet leveren ?????
Ik heb haar leeftijd en ben gek op beschuiten.
Sinds jaar en dag mijd ik trendy, visueel en decadent ingestelde eethuisjes.
Tussen al die Porches en Top-less cars is mijn Trabant wel heel erg misplaatst en
bovendien weiger ik voortaan nog langer € 3,-- of meer voor een veels te lauw biertje te betalen. Afgelopen zomer zat ik laat op de avond bij Brasserie Van Dijk in Loosdrecht.
Bah, wat een BALLENTENT.
In Griekenland, hoe gek het oog mag klinken, at ik het lekkerst bij de eenvoudige restaurantjes waarbij de eigenaren meesttijds zwart gekleed gingen.
Die enkele keer dat ik me liet verleiden door de entourage van de trendy restaurantjes zat ik heel lang te wachten op heel beroerd voedsel.
Ja die zwarte kleding stoort mij niet, maar hoort wel iedere avond de was in te gaan.

Ik houd je op de hoogte van mijn beschuitfuif met Margreet.

Ben van Eeuwijk

Margreet. zei

Ha Ron, zelfs jij weet niet wat een ouwe taart ik inmiddels ben geworden. Waar zou Ben van Eeuwijk dan de gedachte op baseren dat de leeftijd overeenkomt?
Een beschuitje samen eten staat ergens voor, is iets speciaals zoals jij ongetwijfeld zult weten. Vandaar dat ik geen beschuit in huis heb. Morgenochtend klok ik weer gewoon een fruitontbijtje naar binnen en eet een donkerbruine boterham met volkorenontbijtkoek of jam bij mijn zwarte koffie en peuk toe. Denk jij dat het handig is een rol beschuit aan te schaffen voor... je weet maar nooit? Je goede raad zal ik ter harte nemen.

Eduardo zei

Hopelijk vinden jullie het goed dat ik het bij mijn eigen crackertje hou ???.....;-)))

Margreet zei

Maar natuurlijk Eduardo ! Geniet ervan en doe er iets op wat jij érg lekker vindt. Fijn weekeinde,
Margreet.

Een reactie posten

Kies bij Identiteit de optie naam/URL.
Vul daar alleen je naam in, dat is genoeg.
Als dit je allemaal te ingewikkeld is,
kun je ook hier klikken voor een eenvoudige methode.